Mi kerüljön a fürdőszoba ablakra?

Ingatlantájoló.hu 2019.12.10 15:20:27

A fürdőszobáknak ritkán van ablakuk, ha mégis, akkor csak egy magasan elhelyezkedő kis ablakot kapnak szellőztetés céljára. Az újabb építésű ingatlanoknál azonban egyre gyakrabban merül fel igényként, hogy a fürdőszobára is nagy ablak kerüljön, így szükség van valamire, amivel a fürdőszoba ablakot a többi ablakhoz hasonlóan felöltözhetjük.


 

Sokan még mindig idegenkednek attól, hogy a fürdőszobára nagy ablak kerüljön, pedig ha a ház tájolása lehetővé teszi, hogy nem lehet belátni, és mi sem látunk ki belőle közvetlenül a szomszéd telkére, akkor miért ne lehetne. Ha pedig egy panorámás ház leendő fürdőszoba ablaka épp a lenyűgöző panorámára nézne, vagy akár csak a saját gyönyörű kertünkre, akkor igazán kár lenne kihagyni. És ha már van ablakunk, felmerül a kérdés: Milyen függönyt, rolót vagy árnyékolót kapjon? Mai cikkünkben erre a kérdésre igyekszünk megadni a választ.

Kép forrása: pixabay.com

Ha mégis be lehet látni

Nem jellemző, de ha mégis olyan helyre kerül a fürdőszobaablak, hogy kívülről be lehet látni, akkor érdemes olyan takarást alkalmazni, ami a kíváncsi tekinteteket nem, de a fényt azért beengedni. Ilyen helyekre azért általában olyan üveget építenek be, ami nem átlátszó, ha mégis, akkor ma már szebbnél szebb ablakfóliákat lehet kapni, amivel egyúttal fel is dobhatjuk a helyiséget.

Kép forrása: windowfilm.co.uk

Amikor önmagában az ablak is elég

Persze vannak olyan szép ablakok, amik annyira gyönyörűek, hogy egyáltalán nem is kell rájuk semmi.

Képek forrása: houzz.com és homestratosphere.com

Egy szép rolóval

Sokan érzik úgy, hogy a függöny inkább a szobákba való, ezért a rolót választják, ami remek megoldás, és számtalan variáció közül választhatunk.

Képek forrása: houzz.com és hillarys.co.uk

Függönnyel

De bátran válasszuk a függönyt is! A mai otthonokban a fürdőszoba egyre inkább szobává válik, sok olyan berendezési tárgy megjelenhet benne, ami a szobákban is, hát miért ne kaphatna egy szép függönyt? Ennek a pécsi családi háznak a fürdőszobájában is függönyökkel díszítették az ablakokat.

Még több képért kattintson a fotóra!

Spalettákkal

Szerencsések vagyunk, ha otthonunk régi, klasszikus ablakai spalettával is felszereltek. Ha mégsem, akkor is beszerezhetünk spalettákat fürdőszobánk ablakának árnyékolására. Fessük őket a fürdőszoba színvilágával harmonizáló, esetleg a fallal egyforma színűre!

Képek forrása: houzz.com, exclusivefloraldesigns.com és shutters.co.uk

Attól, hogy szokatlan, még lehet nagyszerű

Ha a fürdőszoba ablak épp a mosdó felett van, zavaró lehet, hogy nem tudunk tükröt fölé rakni. De voltaképpen miért is ne rakhatnánk? Csak arra figyeljünk, hogy az ablak és a tükör stílusa egyforma legyen.

Kép forrása: houzz.com

Kiegészítőkkel

A dekoráció természetesen nemcsak árnyékoló lehet, bármilyen dekortárgyat, virágot is helyezhetünk az ablakpárkányba, ahogyan ebben a X. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások